Η Κοινωνία των Πολιτών της Θεσσαλίας τιμά τους ήρωες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με τίτλο: «ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1912-2012: 100 χρόνια Ελευθερίας»

ΑΘΗΝΑ, Πολεμικό Μουσείο – Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Με μια μεγάλη, αλλά και σεμνή εκδήλωση Μνήμης, Τιμής και Χρέους προς την ιστορία και τους ήρωες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912, ετοιμάζονται οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Ελασσόνας και της Θεσσαλίας, να κλείσουν, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, τις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό.

Η ιδιαίτερη, αλλά και ουσιαστική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Σοφίας και Ριζάρη -Κέντρο Αθηνών) την 26 Νοεμβρίου 2012, μέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 – 21.00 μ.μ. όπου, μάλιστα, έχει προσκληθεί η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει πανηγυρική συναυλία.

Στην εκδήλωση αυτή με τίτλο: “Ελασσόνα 1912-2012: 100 Χρόνια  Ελευθερίας», θα απονεμηθεί τιμητική Πλακέτα στους Αρχηγούς των τριών Κλάδων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) , στο πρόσωπο των οποίων  θα τιμηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας  για τη μεγάλη τους προσφορά στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912, που είχαν ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των συνόρων της Ελλάδος.

Οι φορείς που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία και θα είναι οι οικοδεσπότες  στο Πολεμικό Μουσείο είναι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Παγκόσμια Δευτεροβάθμια Εθελοντική Οργάνωση με Μέλη 70 Συλλόγους από όλο τον κόσμο) και οι φορείς Πολιτισμού με έδρα την  Αθήνα: η Αδελφότης των Τσαριτσιανωτών της Αθήνας  «Κων. Οικονόμος ο Εξ Οικονόμων»,οΣύλλογος Αντιχασιωτών Αθηνών, οΣύλλογος Λιβαδιωτών Αθηνών και  ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Αθηνών «Ο Όλυμπος», ενώ η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας (έδρα: Λάρισα), από Φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ν. Λάρισας, όπως, επίσης και από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία των εν Αθήναις Θεσσαλών.

Την πρωτοβουλία  αυτή τη  χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο και η αισθητική, όπως ακριβώς αρμόζει στις ένοπλες Δυνάμεις μας, οι παραπάνω φορείς, που εκπροσωπούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία των Πολιτών, ιδιαίτερα των εδαφών που κέρδισαν την Ελευθερία τους το 1912, θα συνεργαστούν στενά με το ΓΕΣ, ΓΕΝ και  ΓΕΑ προκειμένου, μέσα από σχετικές ομιλίες των Αρχηγών, να αναδειχτεί ο ρόλος που ο κάθε ένας κλάδος χωριστά, έπαιξε στους νικηφόρους αγώνες του 1912.

Στην εκδήλωση αυτή  θα προσκληθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και όλοι οι Πολιτειακοί, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί και άλλοι φορείς, προκειμένου να αποτίσουν φόρο Τιμής προς όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους, έτσι ώστε σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα, όπως είναι η σημερινή, να σκύψουμε με σεβασμό σε όλα αυτά που μας ενώνουν και αναδεικνύουν το μεγαλείο του περήφανου Έλληνα, που διεκδικεί, αλλά και δικαιούται ένα καλύτερο και αξιοπρεπές μέλλον για τη χώρα του.

Συνοπτικά το Πρόγραμμα της μεγάλης αυτής εκδήλωσης είναι:

17.45-18.15 μ.μ. Υποδοχή επίσημων προσκεκλημένων  και κοινού από τους Διοργανωτές
18.15 -18.45  μ.μ. Χαιρετισμοί Επισήμων –Εκπροσώπων των Πολιτικών, Πολιτειακών και Στρατιωτικών Αρχών
18.45-19.15 μ.μ. Ομιλίες Αρχηγών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας)
19.15-19.30 μ.μ. Ομιλία του Ρωμανιστή –Βαλκανολόγου κ. Αχιλλέα Λαζάρου , για την ιστορική σημασία των Βαλκανικών Πολέμων του 1912 ,με τίτλο: «1912:Tα Ελευθέρια της Τσαριτσάνης, της Ελασσόνας, του Σαρανταπόρου και του Θεσσαλικού Ολύμπου».
19.30-19.35 μ.μ. Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων στους Αρχηγούς  ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ
19.35-21.00 μ.μ. Συναυλία Μπάντας Πολεμικού Ναυτικού

Πληροφορίεs: Κ. Σκριάπας -Πρόεδρος  Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ 6974-881944
EMail: info@diktioelassonas.grSite : www.diktioelassonas.gr)

Comments are closed.