Εντοπίστηκε αρχαίο άγαλμα 1,5 μ. στον αρχαιολογικό χώρο Δολίχης

Στην περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Δολίχης βρέθηκε ένα ακέφαλο ανδρικό άγαλμα από αγρότη τη στιγμή που όργωνε το χωράφι του.

Το εύρημα, ύψους περ. 1.5 μ., παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η οποία θα προχωρήσει στην εξέτασή του.

Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ενήμερο για το θέμα.

Το εύρημα πιθανολογείται ότι ανήκει στη ρωμαϊκή εποχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο 76χρονος από την Κοκκινόγη, τόνισε ότι «ήταν βράδυ, λίγο μετά τις 8, όργωνα το χωράφι και κάποια στιγμή το τρακτέρ δεν προχωρούσε. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας βράχος. Με πολύ κόπο μέσα στο σκοτάδι κατάφερα να το βγάλω και το άφησα στην άκρη, χωρίς να γνωρίζω τι είναι. Την επομένη το πρωί, πήγα στο χωράφι να συνεχίσω το όργωμα και την σπορά, έσπειρα κριθάρι και τότε διαπίστωσα ότι δεν είναι ένας απλός βράχος αλλά ένα άγαλμα. Άμεσα, ενημέρωσα την αστυνομία και αυτή την αρχαιολογική υπηρεσία. Πήγαμε στο χωράφι, τους είπα πως το βρήκα, το πήραν και έφυγαν, αφού με ευχαρίστησαν».

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αδερφός του, Φώτης, που καλλιεργούν μαζί το συγκεκριμένο χωράφι και επεσήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που καλλιεργούμε το χωράφι που βρήκαμε αρχαίο αντικείμενο. Το βρήκαμε ακέφαλο και από την πρώτη στιγμή ο αδερφός μου ενημέρωσε την αστυνομία που ήρθε στο χωράφι μαζί με την αρχαιολογική υπηρεσία».

ΕΡΤ, Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΕφημερίδα iEFIMERIDA, Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

agalma-elassona

Φωτογραφία αρχείου, από τον αρχαιολογικό χώρο της Δολίχης

Comments are closed.