Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ελασσόνας για την παράδοση αγάλματος στην περιοχή της Δολίχης

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, ο κ. Γιάννης Ράπτης κάτοικος Κοκκινόγης και αγρότης στο επάγγελμα, επισκέφτηκε τον κ. Γάτσα στο γραφείο του εξηγώντας του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες  βρήκε το αρχαίο άγαλμα σε χωράφι που ο ίδιος καλλιεργεί στη θέση “Καστρί” στην ευρύτερη περιοχή της Δολίχης.

gatsas-rapths-arxaio-agalma

Όπως τόνισε ο κ. Ράπτης σε βραδινή εργασία του σε χωράφι ανάμεσα στη Δολίχη και στο Λιβάδι, κοντά στον αρχαιολογικό  χώρο οργώνοντας θεώρησε στην αρχή ότι βρήκε μια μεγάλη πέτρα. Στη συνέχεια ωστόσο, βγάζοντας το εύρημα στην άκρη και καθαρίζοντας το είδε με έκπληξη ότι επρόκειτο για ένα  ακέφαλο άγαλμα . Ο κ. Ράπτης  κάλεσε την αστυνομία, η οποία με την σειρά της ενημέρωσε την αρχαιολογική υπηρεσία Λάρισας.  Το χώρο με το άγαλμα τον είχε υπό την φύλαξη του το αστυνομικό τμήμα εως ότου φτάσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι.  Αφού ζητήθηκε από τον ίδιο να δώσει όλες τις λεπτομέρειες της ανακάλυψης , το άγαλμα μεταφέρθηκε στη Λάρισα για έλεγχο και συντήρηση.

Ο δήμαρχος στη συνάντηση τους δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τέτοιους ανθρώπους σαν εσάς ανάμεσα μας. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο να γνωρίζουν όλοι το πόσο σημαντικό  είναι τέτοιου είδους ευρήματα να  παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές.  Συγχαρητήρια κ. Ράπτη,  το ήθος σας και οι ενέργειές σας είναι άξιες θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.  Η περιοχή μας έχει δώσει μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών ευρημάτων  και ιδιαίτερα η περιοχή που ανακαλύφθηκε το άγαλμα από εσάς  είναι  γνωστή για την σύνδεση της με την Αρχαία Τριπολίτιδα. Πολύ κοντά λοιπόν στον χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό  χώρο ΄Καστρί΄ το εύρημα σας. Περιμένουμε όλοι με αγωνία το πόρισμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Εμείς από την πλευρά μας ήδη έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου να μας ενημερώσει για τις ενέργειες και τις μελέτες  που έχουν γίνει κατά καιρούς για αυτή την περιοχή. Κάποια στιγμή θα ήτανε πολύ ωραίο να δημιουργηθεί ένας χώρος στους πρόποδες του Ολύμπου με όλα τα ευρήματα συγκεντρωμένα και επισκέψιμα από τους τουρίστες,  με όλη την πλούσια ιστορία του τόπου μας να ξεδιπλώνεται μπροστά τους».

Advertisement

Comments are closed.