900.000 ευρώ για τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Ελασσόνας

Στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Ελασσόνας θα προχωρήσει η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Αρχαιολογική υπηρεσία η οποία έχει εκπονήσει την σχετική μελέτη και εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό των έργων πολιτισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ένταξη του συνόλου των ώριμων έργων, συμφώνησαν στη Λάρισα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η μελέτη περιλαμβάνει: 

  • Την Ανάδειξη της Ακρόπολης της Αρχαίας Αζώρου.
  • Τη δημιουργία περιπατητικής διαδρομής προς την αρχαία Ακρόπολη.
  • Την ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων Πυθίου, Καστρί Δολίχης και Σαρανταπόρου.
  • Επιπλέον δημοπρατείται άμεσα έργο πινακίδων σήμανσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στις εθνικές και επαρχιακές οδούς.

Screenshot_6

Θανάσης Παιδής: Συνεχίζουμε την προσπάθεια με συγκεκριμένες προτάσεις

«Είναι μοναδικός ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχή μας που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο πολιτισμός είναι το όχημα για να πορευτεί μπροστά ο τόπος μας ειδικά όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με συγκεκριμένες προτάσεις σύνδεσης των τουριστικών προσόντων της περιοχής μας, με τοπικούς παραγωγούς και προϊόντα, ώστε η Ελασσόνα να προβληθεί προς έξω, με τον πλούτο των μνημείων κα τα μοναδικά προϊόντα της» δήλωσε ο κ. Θανάσης Παιδής.

Advertisement

Comments are closed.